jump to navigation

Bespreking Nieuwssites. maart 17, 2010

Posted by maldit0 in Uncategorized.
trackback

Huffington Post.

De Huffington post trekt meteen je aandacht. Grote foto’s, titels die aanspreken en een mooie opmaak die je aan een krant doet denken. De surfer is meteen aangesproken. De artikels zelf zijn mooi gestructureerd en hebben een mooie lay-out. Het boeit zeker de lezer.

Het enige verschil is dat dit geen krant is en het daardoor een knap staaltje van informatiegaring is.

Wat wel opvalt is dat de blog gebruik maakt van de nieuwe media. Verwijzingen naar Twitter en Facebook komen vaak voor zodat de surfer actief mee kan discussiëren over de gebeurtenissen. De site laat als vroegere blog, veel andere bloggers meedoen aan de debatten.

Het nieuws is gericht op wat de surfers graag willen lezen. Dit kan werkelijk alles zijn, van vuile details tot sec nieuws.

Apache.be

Apache omschrijft zichzelf als een Newslab. Wat we daaronder moeten verstaan weet ik niet echt. Wat wel zo is, naast uitsluitend nieuws, levert Apache veel analyses, opinies en ‘satires’.

De redacteurs geven maar al te graag een eigen mening over de gebeurtenissen. Het is ook die formule dat het (toekomstig) succes van deze site kan verklaren. De surfer kan zo in discussie treden of volledig akkoord gaan met deze gevormde opinie.

Het zijn vooral deze opinies en analyses die de site maken. Naast een sobere, edoch mooie lay-out, is de site ook sterk aanwezig bij de nieuwe media. Ze zijn ook actief op Twitter en Facebook zodat ze alle media gebruiken en een groter doelpubliek hebben.

Het enige minpunt aan Apache is dat het qua foto’s nogal triest gesteld is. De surfer die graag grote brokken tekst en analyses verwerkt wordt hier wel op zijn wenken bediend.

M.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: