jump to navigation

Theaterplein, impressie. februari 24, 2010

Posted by maldit0 in Uncategorized.
trackback

Als eerste wil ik toch even een klein woordje kwijt. Groep 6 is namelijk een groepslid kwijt, Miel van Bavel. Miel heeft besloten om iets anders te gaan doen en gaf een gegronde uitleg waar we mee konden leven. De rest van de groep wenst Miel veel succes en hoopt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

Maar genoeg met het melige gedoe. Onze eerste indruk van het pleintje was dat er vele mogelijkheden waren, wat nu dus nog steeds zo is. We hebben dan maar besloten om eens een grove inventaris te maken van wat er allemaal aanwezig is en mogelijke opties zijn. Let op, dit zijn slechts voorbarige conclusies, onze eerste indruk kan nog bijgewerkt worden:

Cafés: Antigoon (Taverne), Robinson (Meer stijlvol), Othello (een studentencafé), Vogelmarkt (sfeervol café voor de jeugd), De oude vaart (een mix van beiden), Christoffel (Typische bruine kroeg), Souffleur (Een gewone kroeg naast de Christoffel, doelgroep nog wat wazig). 
Restaurants: Pic – à – dent (Stijlvol restaurant), Lunchbox (Trendy snackbar, zowel eten als drinken verkrijgbaar. Opvallend veel jonge klanten), Claudia Corta (Pizza-restaurant, er heerst twijfel over het al dan niet nog open zijn), “12, place du marché” (een ‘gewoon’ restaurant), City Pita Bar (Kebabzaak)
Winkels: Stripwinkel Beo (Met vele exclusieve strips en ander speelgoed van stripfiguren), Mini-supermarket (Kleine supermarkt met basisbenodigdheden), Eurodoggy II (draagt zorg voor de verzorging van katten & honden), Antwerpse puppykennel (Winkel waar ‘schattige’ puppy’s worden verkocht)
Andere: Parking Oude Vaart, Ibis Hotel (met bijhorende rendez-vous bar en reisagentschap), Kapsalon Kapsones. De vreemdelingenmarkt op zondag.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden op ons plein. Natuurlijk is er dan ook nog de Stadsschouwburg en Het Paleis dat we in bovenstaand lijstje niet vermelden omdat ze vanzelfsprekend zijn op het ‘theater’-plein. Het enige probleem wat ons voorlopig parten speelt is het luxeprobleem. Misschien wordt de overvloed aan mogelijkheden onze grootste tegenstander. Het zal er op aankomen om de juiste keuzes te maken en veel aanwezig te zijn op ons plein dat talloze evenementen heeft.

Wat opvalt is dat op bijna elke poster (slechts 2 niet) reclame wordt gemaakt voor de Stadsschouwburg of Het Paleis. Het is duidelijk dat deze 2 gebouwen zeer sterk vertegenwoordigd en ingeburgerd zijn op dit plein. Een invalshoek hierover zou misschien een keuze kunnen zijn die misschien te gemakkelijk is in onze ogen. Het wordt dus afwachten geblazen en op zoek gaan naar straffe verhalen en leuke evenementen.

Een voorbeeld van zo’n evenement is bijvoorbeeld het pooltoernooi in Café de Oude Vaart op 6 maart. Is dit de moeite? Komen er goede spelers op af? Is dit een fluttoernooitje? Is er een grote prijzenpot? Kunnen we hier een sterk verhaal rapen? Allemaal vragen die bij ons opkomen bij slechts één enkele plaats op het grote plein. Het wordt een lange strijd dat ongetwijfeld een mooie ervaring wordt.

MS.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: